Om


OM JYTTE


Jytte Schmidt (f. 1952) har altid været kreativ og kunstnerisk interesseret og har udfoldet sine kreative evner inden for flere forskellige områder.

Hun er uddannet fra tekstilformgiverlinjen på Kunsthåndværkerskolen i Kolding i 1974 og har arbejdet med henholdsvis industriel tekstil og beklædning. De seneste år har hun koncentreret sig om maleriet, og hun har siden 2009 modtaget undervisning i akrylmaling af Inge Lis Jørgensen, Billedskolen Silkeborg.


Foruden akryl arbejder hun også med akvarel, og hendes værker spænder bredt – fra opfindsomme collager over vellignende portrætter med særlige kunstneriske tvist til storslåede naturbilleder. Især naturen er en stor kilde til inspiration, hvad enten dette sker på en gåtur hjemme på Almind Hede lidt uden for Kolding, eller når hun færdes blandt blomstrende lyngmarker og stormende bølger omkring sommerhuset på Fanø.


Ved siden af de dagligdags indtryk, der pludselig kan anspore til nye motiver, er det især på rejser, at Jytte gennem påvirkninger fra det nye og anderledes anspores til at male nye billeder. Hun drages især af lys, former og farver, som konstant skifter, og har i sine malerier bl.a. taget udgangspunkt i Ægyptens varme, brændte farver, Tasmaniens mosbegroede klipper og Nepals åndelige verden med stærke farver og menneskelig mangfoldighed foruden rejser til Færøerne, Island og Iran.

KONTAKTINFORMATION


Hedevej 85

6051 Almind

(+45) 20 47 37 35

NYHEDER


 

March 2016

Lorem ipsum dolor sit amet at purus consectetuer magna.

 

March 2016

Lorem ipsum dolor sit amet at purus consectetuer magna.

SKABELON-TEKST


 

Lorem ipsum dolor sit amet magna nascetur consectetuer liguala vitae nunc.

 

Lorem ipsum dolor sit amet magna monte consectetuer nascetur tempus nunc ligula interdum ac volutpat sodales integer nulla aperiam ut arcu interdum.

Copyright © 2018 JYTTE SCHMIDT All Rights Reserved